Napraviti prve zamahe preko baršunasto mekanih staza koje pruža ski centar „Rostovo“ je iskustvo koje će vas natjerati na još. Skijalište smješteno 10-ak kilometara od Bugojna je upravo idealno za one koji žele osjetiti čari zimskih sportova po prvi put, dok ni oni iskusniji neće ostati ravnodušni na prelijepe staze Rostova.
Iako nadmorska visina od 1160 metara na kojoj se nalazi ski centar Rostovo i ne obećava obilje snijega, podloga na stazama je travnata, tako da i samo malo bijelog pokrivača omogućava ugodno skijanje, a tu je također i jedan od najmodernijih sistema umjetnog zasnježivanja koji će se pobrinuti da uvijek ima dovoljno snijega za ljubitelje zimskih sportova.

Skijalište je idealno za početnike i rekreativce. Staza je opremljena reflektorima što omogućava i noćno skijanje, a važno je također napomenuti i to da je staza pokrivena Wi-Fi konekcijom, tako da vaša iskustva sa skijanja možete vrlo brzo podijeliti sa vašim najbližim putem interneta. U podnožju ski liftova nalazi se caffe bar gdje se u svakom trenutku možete osvježiti i zagrijati nekim od toplih napitaka.

U blizini ski centra nalazi se i etno selo „Babići“, gdje možete vaše vrijeme učiniti još interesantnijim i na trenutak se vratiti u prošlost.
Sve ove kombinacije modernog i tradicionalnog čine ski centar „Rostovo“ idealnim za vaš odmor.

SKI PASS

Vrijedi za staze:sve staze
Dnevna karta (odrasli/djeca): 25,00 KM / 20,00 KM – od 10:00 do 16:00
Poludnevna karta (odrasli/djeca): 20,00 KM / 15,00 KM- od 13:00 do 16:30
Sedmična/Tjedna karta: ne postoji
Sezonska karta bez noćnog skijanja:  KM
Sezonska karta sa noćnim skijanjem: ne postoji
Noćno skijanje: KM

KORISNE INFORMACIJE

Iznajmljivanje SKI opreme

Iznajmljivanje SKI opreme možete izvršiti po slijedećim cijenama:
KOMPLETNA OPREMA: – 20 KM
SKIJE: – 15,00 KM
PANCERICE: – 5,00 KM
ŠTAPOVI: – 3,00 KM
SNOWBOARD: – 15,00 KM
CIPELE ZA SNOWBOARD: – KM
SANKE: – KM

Škola skijanja

Škola skijanja SRC ROSTOVO
CIJENA: po dogovoru
Kontakt: